Sposób przygotowania

Mięso na gulasz pokroić w kostkę i przyprawić przyprawami. Rozgrzać patelnię z dodatkiem oleju i przysmażyć mięso. W międzyczasie obrać cebulę i marchewki. Cebulę pokroić w drobną kostkę, a marchewkę w pół plasterki. Do przysmażonego mięsa(po około 10 minutach) wrzucić cebulę i gotować. Po kolejnych 10 minutach wlać 2 szkl wody z rozpuszczoną kostką bulionową, a także pokrojoną marchewkę. Gotować do miękkości mięsa i marchewki. Przed podaniem gulasz można zaciągnąć: 3 łyżki mąki łączymy z odrobiną wody, przygotowaną masę wylewamy do gotującego się gulaszu i wszystko łączymy. Gulasz najlepiej smakuje z kaszą czy ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    pamiętam smak tego dania z dzieciństwa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !