Sposób przygotowania

Mięso oczyścić z błon i kości, pokroić. Bułkę namoczyć w wodzie. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. mięso, odciśniętą bułkę i cebulę zemleć. Do zmielonej masy dodać jaja i przyprawy, wymieszać. Z masy uformować małe kulki, spłaszczyć je i obtoczyć w mące. Obsmażyć pulpety na tłuszczu w rondlu, następnie dodać koncentrat pomidorowy, maggi, roztarty z solą czosnek i pozostałe przyprawy. Zalać gorącą wodą i dusić pod przykryciem przez chwilę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    takie pulpety są smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !