Sposób przygotowania

BISZKOPT:
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę, po czym dodać żółtka i cukier, i nadal miksować. Gdy powstanie piana wsypać mąkę i proszek do pieczenia i mieszać powoli łyżką- nie miksować. Wstawić na 180 stopni. Upiec na złoty kolor(20-30 minut).
MASA:
Ananasy pokroić w kostkę. Do pozostałego soku dolać wody, żeby było w sumie 900 ml płynu. Z tego odlać szklankę i wymieszać w niej budynie śmietankowe(budynie powinny być już z cukrem!) z łyżką cukru. Resztę płynu zagotować, do gotującego się wlać rozmieszane budynie i gotować jeszcze chwilę na wolnym ogniu. Odstawić, po czym za chwilę wsypać pokrojonego ananasa. Wymieszać. Ciepłą masę wyłożyć na ostudzony biszkopt. Pozostawić do wystygnięcia.
BITA ŚMIETANA:
Galaretkę cytrynową rozpuścić w pół szklanki wrzącej wody. Dokładnie rozmieszać. Pozostawić chwilę do wystudzenia, jednak żeby nie zaczęły się tworzyć grudki. Ubić schłodzoną śmietanę i stopniowo dodawać galaretkę. Masę wyłożyć na resztę ciasta i odstawić w chłodne miejsce na jakieś 2 godziny. Można udekorować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pyszności
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    bardzo smaczna:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pyszne ciacho!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    dawano nie jadłem ciasta ananasowego
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    napewno pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Magda24

    to jest ciasto które właśnie mam ochotę zjeść

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !