Sposób przygotowania

Grzyby ugotowac i zmielic. Pozostawic wode w której sie gotowaly. Cebule pkroic w drobna kostke i zeszklic na masle. Dodac grzyby i podsmazyc ok 20 minut dolewajac caly czs po trochu wywaru w którym sie gotowały. Ostudzic. Z mąki, soli i wody zagnieść ciasto. Rozwalkowac na grubosc 1 mm, powykrawac okregi na ktore nakladamy farsz i zlepic. Gotowac w osolonej wodzie ok 3-5 minut. Podawac z cebulka, lub z przyrumieniona bulka tarta

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    U mnie z o,5 kilo mąki nie opłaca się robić ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    pierogi zawsze są the best
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    W mojej rodzinie mają bardzo duże wzięcie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !