Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

naleśnikowy przysmak

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka
25 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem
1 pęczek
pieczarki
25 dag
filet z indyka
40 dag
śmietana kremówka
20 dag
serek topiony
1 kostka
zasmażka błyskawiczna
4 łyżki
musztarda
2 łyżki
Sklep Prymat
ząbek czosnku
1 szt.
olej
2 łyżki
sól
Sklep Prymat
bulion
1 łyżeczka
naleśniki
6 szt.
ser gouda
4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: naleśnikowy przysmak

Marchewkę pociąć na półplasterki, dymkę w talarki, a pieczarki w plasterki. Czosnek posiekać. Mięso pokroić w drobną kosteczkę.
Na oleju przysmażyć mięso. Dodać marchewkę i grzyby. Dołożyć czosnek i dymkę. Mieszając, smażyć 1 minutę. Doprawić solą i pieprzem.
Zagotować 500 ml wody ze śmietanką. trzepaczką wymieszać z bulionem, musztardą oraz topionym serkiem. Kiedy serek się rozpuści, dosypać zasmażkę błyskawiczną i gotować jeszcze 1 minutę, mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Połowę sosu wlać do składników na patelni, dobrze wymieszać.
Farszem smarować naleśniki i zwijać roladki. Każdą roladkę pokroić na 3 części, ustawić w formie żaroodpornej. Zalać resztą sosu. Posypać starty serem. Zapiekać 25 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita26 30.01.2011 17:47
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak