Przepis i sposób przygotowania na: Sernik (z mlekiem)
• ½ szklanki cukry pudru
• 6,5dag masła
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 2 łyżki śmietany
• 1jajo
• ½ cukru waniliowego
Zagnieść ciasto i wyłożyć na blachę
1kg sera(suchy)
30dag cukru
6żółtek
3-4 łyżek oleju
Ok. 1l mleka (jeżeli ser jest tłusty trochę mniej)
2budynie waniliowe
1 cukier waniliowy
Ser zemleć, cukier utrzeć z żółtkami, dodać mleko+ budyń+ olej
Wymieszać i wylać na ciasto. Podpiec ok. 30 min
Białka ubić z 6cioma łyżkami cukru, dodać 20dag kokosu.
Rozłożyć na podpieczony ser i jeszcze piec aż kokos się zarumieni.
Piec ok. 30 min