Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki
400 gram
śmietana 12%
1 op
wody
1/2 szklanki
mąki
2 łyżki
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Pieczarki obrać i dowolnie pokroić – w plasterki, kostki etc. Wrzucić na rozgrzaną patelnię i dodać wody, dusić je przez 10 – 15 minut aż woda trochę wyparuje. Przyprawić solą i pieprzem. Stopniowo dodawać śmietanę, uważając przy tym żeby się nie zważyła, całość dokładnie wymieszać i jeśli sos nie jest odpowiednio gęsty można wszystko jeszcze dodatkowo zagęścić mąką wymieszaną z wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 02.03.2011 20:52
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak