Sposób przygotowania

Mąkę, mleko, wodę, sól, jedno jajko i oliwę dokładnie wymieszać. Z powstałej masy smażyć naleśniki (wyjdzie ok 8 szt)
Ser połączyć z cukrem waniliowym, jajkiem i startą skórką cytrynową. Smarować nim naleśniki i zwijać rulony.
Ułożyć naleśniki w naczyniu żaroodpornym, posmarowac je miękkim masłem, posypać cukrem i polać śmietanką. Na koniec położyć kilka rodzynek. Przykryć naczynie folią aluminiową i piec ok 30 min w 200st.
Następnie zdjąc folię i zapiekać jeszcze ok 15 min aż się zarumieni wierzch zapiekanki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !