Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z budyniem
Galaretkę rozpuścic w 3 szklankach gorącej wody .
Ciasto: Białka oddzielic od żóltek i ubic na sztywno.Dodac pukier puder i dalej ubijac,nastepnie dodac żóltka jaj i jeszcze chwilę ubic.Mąkę przesiac z proszkiem do pieczenia i powoli wsypywac do masy jajecznej.Ubijac na małych obrotach robota.Wyłożyc na blachę wyłożoną papierem sniadaniowym i piec w temperaturze 175* C przez 20 - 25 min.Ciasto wyjąc i przestudzic.
KREM:
Budyń przygotowac wg przepisu z dodatkiem mąki pszennej i cukru.Masło utrzec na puszystą mase i powoli dodawac przestudzony budyń. Na zimny biszkopt wykładac masę budyniowa ,schłodzic.Tężejącą galaretkę wylac na masę budyniową .Ciasto można urozmaicic układając plasterki truskawek lub innych owoców.Wstawic do lodówki.Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień.