Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Maślana babka z miodem i wanilą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Delikatna babka maślana z miodem i wanilia, to prosty i smaczny pomysł na deser. Świetnie sprawdzi się na Wielkanoc i na co dzień.

Składniki:

margaryna kostka
250 gram
cukier
300 gram
jajko
4 szt
skórka z cytryny
1 szt
miód prawdziwy
2 łyzki
mąka pszenna
2 szkl
proszek do pieczenia
1 łyzeczka
cukier waniliowy
1 szt
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Maślana babka z miodem i wanilą

Masło utrzeć z cukrem na puszysta masę. Dodawać kolejno po jednym jajku, stale mieszając dodać również miód, aromat oraz skórkę cytrynową. W drugiej misce przesiać mąkę z proszkiem i solą. Połączyć z maślana masą. Ciasto przełożyć do foremki wyłożonej pergaminem. Piec godzinę w 170 stopniach, lub do suchego patyczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 19.03.2012 08:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak