Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach w osolonej wodzie - 20 minut. Zagotować wodę, posolić ją i wrzucić na wrzątek mocno zmrożoną fasolkę szparagową. Gotować 6 minut nie dłużej. Odcedzić i zostawić do wystygnęcia. Jajka ugotowac na twardo i pokroić na ósemki. Ziemniaki obrac ze skórki i pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Pomidory sparzyć wrzątkiem i zdjąć skórkę, pokroić na ósemki. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski i skropić sokiem z cytryny. Dokładnie wymieszać. Natkę pietruszki umyć, osuszyć i drobno posiekać - wrzucić do sałatki. Sałatkę polać sosem vinegret, doprawić solą i pieprzem, można też posypać szczyptą cukru - delikatnie wymieszaj.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !