Sposób przygotowania

Do maki dodajemy cukier puder, masło i oliwę- wyrabiamy ciasto aż powstanie jednolita kulka. Ciasto rozdzielamy na dwie części: do jednej części dodajemy kakao- wyrabiamy, a do drugiej dodajemy zmielone migdały i cukier waniliowy- wyrabiamy. I teraz można robić wg. różnych wersji:
1. Obydwa ciasta wałkujemy (każde osobno) na podobny prostokąt, nakładamy na siebie i zawijamy. Kroimy w talarki o szerokości ok 1 cm
2. Dwie połówki ciasta łączymy ze sobą i formujemy w zgrabny wałeczek, kroimy w talarki o szerokości ok 1 cm
Talarki pieczemy ok 15-20 minut w temperaturze 180ºC

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !