Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ozorki po holendersku

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ozorki cielęce
3 szt
cebula
2 szt
por
1 szt
seler
1/5 szt
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
Goździki całe Prymat
3-4 szt
Sklep Prymat
mąka
1 szk
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 szkl
jaja
2 szt
olej
1 szczypta
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
12 szt
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ozorki po holendersku

1. umyte ozorki zalać zimną wodą, zostawić na 2-3 godziny
2. do wywaru z jarzyn i przypraw włożyć ozorki i gotować 1,5 godziny
3. gdy będą miękkie wyjąć obrać ze skórki pokroić w ukośne plastry posolić obtoczyć w mące roztrzepanym jajku i bułce tartej
4. usmażyć na rozgrzanym tłuszczu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 30.09.2011 13:18
to mi smaczne się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak