Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć i ugotowac w mundurkach na pół twardo - ok 10-15 minut, ostudzić obrać i pokroić w cząstki. Marchewke obrać i pokroić w grube plastry - ugotowac w osolonej wodzie na pół twardo - ok. 10 minut. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej i zeszklic na nim cebulę. Dodać pokruszony ser pleśniowy i wlać śmietane. Ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. Do gotującego się sosu wrzucić obgotowana warzywa i dusić na małym ogniu pod przykryciem 15 minut. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Natkę pietruszki opłukać, osączyć i drobno posiekać. Posypać nią obficie warzywa w sosie.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !