Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa dyniowa

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia
500 gram
cebula
1/2 szt
rosół drobiowy
500 ml
pomarańcza duża
1 szt
czosnek
1-2 ząbki
natka pietruszki
2-3 łyżki
kartofle
4 szt
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
śmietana
4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowa

Dynię gotujemy w rosole z ziemniakami i czosnkiem oraz cebulą. Pod koniec gotowania doprawiamy solą i pieprzem,odlewamy pełną chochlę płynu, miksujemy na gładko. W razie potrzeby uzupełniamy odlanym płynem. Dodajemy posiekaną skórkę pomarańczową i porządnie mieszamy. Podajemy w bulionówkach posypaną posiekaną natką i łyżką śmietany z wetkniętą w nią cząstką pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak