Sposób przygotowania

Masło posiekaj, dodaj cukier, żółtka i mąkę. Zagnieć kruche ciasto, uformuj kulę, schłódź ją w lodówce przez 30 minut. Ciasto rozwałkuj i wylep nim tortownicę lub prostokątną blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, formując niewysoki rant. Ponakłuwaj ciasto widelcem i nałóż masę makową. Piecz przez 40 minut w temperaturze 220 stopni, wystudź. Na zimny mazurek przełóż masło orzechowe i rozprowadź je równomiernie. Polej ciasto gotową polewą czekoladową i od razu udekoruj migdałami, bo czekolada bardzo szybko twardnieje.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    izoldaaa6

    ogólnie nie przepadam za mazurkami bo są za słodkie, ale z makiem żeby był to jeszcze nie widziałam :0
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !