Sposób przygotowania

Fasolę umyć i zalać wodą.Odstawić na noc.Następnego dnia gotować w tej samej wodzie,aż będzie miękka.Przed końcem gotowania posolić.Odstawić,aż ostygnie.Czerstwą bułkę namoczyć w mleku.Cebulę obrać i pokroić w kostkę,następnie zrumienić na łyżce oleju.Fasolę,bułkę i cebulę zemleć w maszynce do mięsa.Do masy dodać jajka i przyprawy do smaku,następnie dobrze wymieszać.Formować kotleciki,obtaczać w bułce tartej.Smażyć na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor.Podawać z ryżem i surówką.SMACZNEGO!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    do wypróbowania
  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    tak, trzeba spróbować, brzmi fajnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !