Sposób przygotowania

Flaki dokładnie oczyścić, kilkakrotnie obmyć w zimnej wodzie. Następnie zalać wrzątkiem gotować około 20 min i odlać wodę i wlać nową i tak z 3 razy. Następnie gotować około 3 h. Powinny być bardzo miękkie. W osobnym garnku gotujemy rosołek z udek i warzyw, dodajemy 2 kostki rosołowe. Gdy rosół jest już gotowy wyciągamy mięso i kroimy na drobe kawałki, marchewke mozna zetrzeć lub pokroić w drobną kostkę lub paseczki. Ugotowanie flaki kroimi w nie za grube paski i dodajemu do rosołu. Pasło rostopić i udusić na nim posiekaną cebulkę i paprykę. Dodać do flaczków. Następnie dodajemy resztę przypraw. Liśc laurowy, ziele angielskie, przyprawę do flaków, majeranek, gałkę, sól, pieprz. Wszytsko dokładnie wymieszać i gotować około 15-20 min. Smacznegooo !!!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !