Sposób przygotowania

Sos:
Cebulki 6 sztuk
Estragon
Sól, pieprz
Wytrawne białe wino 1 szklanka
Zielenina
Mąka 1 łyżka



Sprawionego, dobrze opłukanego królika, pokroić na niewielkie porcje, odcinając grubsze kości; obsypać mąką i sproszkowanymi przyprawami. Na głębokiej patelni rozgrzać mocno tłuszcz, włożyć królika, posolić i obsmażyć dość szybko na rumiano. Przykryć i dusić na słabym ogniu pól godziny. Przyrządzić sos: obrać i drobniutko pokroić cebulki. Sos z pod królika przelać do małego rondelka, dodać cebulki, podsmażyć, wlać wino, przykryć i dusić na bardzo małym ogniu dusić ok. 10 minut, przyprawiając estragonem, odrobiną pieprzu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    oryginalne i smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    oryginalne i smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !