Przepis i sposób przygotowania na: Mini torcik urodzinowy
Formę prostokątną smarujemy margaryną, posypujemy bułką tartą, nakładamy równomiernie masę biszkoptową. Pieczemy w temperature 180stopni ok 20 minut.
W tym czasie przygotowujemy masę, miksujemt serec mascarpone z cukrem, cukrem waniliowym, i truskawkami.
Pozostałe owoce obieramy, kroimy w półksiężyce.
Z wystudzonego biszkoptu wykrawamy 2 krążki (tak aby jak najwięcej powierzchni zużyć), układamy pierwszy spó na talerzyk, smarujemy masą truskawkową, układamy połowę owoców, przykrywamy 2 łyżkami masy, nakładamy drugi krażek biszkoptywy, caly torcik smarujemy pozostałą masą (przykrywamy
całą powierzchnię), na góre układamy dekoracyjnie owoce i bitą śmietanę, wkładamy do lodówki do schłodzenia.
Piękny prezent na urodzinki!!!