Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczona brukselka z ziołami

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Prosty i smaczny przepis na pieczone brukselki. Idealne na przekąskę.

Składniki:

brukselka
1 kg
sól
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
ocet balsamiczny
1/2 szklanki
Czosnek suszony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
oliwa
1/4 szklanki
tymianek
1 łyżka
oregano
1 łyżka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona brukselka z ziołami

Podgrzać piekarnik do 200 stopni.

Brukselki wymyć dobrze, osuszyć i włożyć do naczynia żaroodpornego, wcześniej przekrawając na połówki.

Wszystkie składniki wymieszać razem i polać brukselki.

Piec 20 minut, po czym wyjąc dobrze wymieszać jeszcze raz i piec kolejne 25 minut.

Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 09.06.2011 21:22
dzisiaj robiłam coś pysznego
martalobos 31.05.2011 20:28
Uwielbiam brukselke :)
IlonaAlbertos 02.03.2011 00:28
Bardzo apetyczna :)
sylwiachmiel 22.06.2010 17:08
ojej zjadlabym takie cos,az mi w brzuszku zaburczalo na sama mysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak