Przepis i sposób przygotowania na: RURKI
Przygotować ciasto: mąkę wysiekać z margaryną, dodać żółtka , śmietanę ,sól i ocet.Wyrobić.Zarobione ciasto rozwałkować na cienki placek , pokroić w paski i nawijać na foremki do rurek.Ułożyć na blaszce i piec ok.10-15 min na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.( Mi z tego ciasta wychodzi ok 50 szt rurek).
Przygotować masę budyniową: cukier puder utrzeć z margaryną, dodać żółtka i cukier waniliowy.Budyń ugotować na mleku a gdy wystygnie, dodać do masy i ucierać na jednolity krem.(masę dodawać stopniowo w małych ilościach i musi być zimna bo inaczej się zetnie) Gotowym nadzieniem wypełniać środki rurek. (Ja napełniam woreczkiem, nakładam masę i robię mała dziurkę na rogu i wyciskam). Na końcu posypujemy cukrem pudrem.Smacznego