Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Surówka z kapusty kiszonej i śliwek

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona
0,3 dkg
śliwki suszone
10 szt
olej roślinny
1-2 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
cukier drobny
do smaku
natka pietruszki
1 łyżka
cebula
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty kiszonej i śliwek

Kapustę kroimy tak by powstały krótkie pasma, cebulę i śliwki kroimy w piórka. Mieszamy i doprawiamy do smaku pozostałymi składnikami. Na koniec posypujemy posiekanymi grubo liśćmi pietruszki.
Ta surówka jest doskonała nie tylko do ryb, ale i do mięs czerwonych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 07.03.2012 11:04
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak