Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Budyń jabłkowo-ryżowy

5.0
(18)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż
1/2 szkl
sok jabłkowy
2 szkl
sól
1/8 łyżeczki
Sklep Prymat
olej
1 łyżka
rodzynki
2 łyżki
jabłka
1.5 szkl[pokrojone w kostkę]
miód
2 łyżki
orzeszki ziemne

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń jabłkowo-ryżowy

Ryż[najlepiej brązowy] wraz sokiem jabłkowym, olejem ,rodzynkami, z solą dokładnie wymieszać ,przykryć i gotować pzez 40 min na małym ogniu ,dodać jabłka i miód i gotować jeszcze przez 15 min.przed podaniem przybrać orzeszkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniapetr 01.11.2011 21:13
Super pychotka!
Ania67 14.06.2011 14:51
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak