Sposób przygotowania

Schab do tego powinien byc raczej wąski a dłuższy aby po przekrojeniu na trzy paski wyszedł ładny warkocz.. Przygotowujemy pastę: do większej miski dajemy olej , miód , musztardę sos sojowy , szczyptę papryki,majeranek roztarty w rękachi ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę (ile kto lubi , ja daję dużo), można też użyc czosnku z torebki, i nie zapomnież o pieprzu. Wszystko to razem dokladnie utrzec i taką papką wysmarować spleciony schab.(konce schabu najlepiej spiąć wykałaczkami).Mięso całe pokryte tą masą zostawiamy na noc w chłodnym miejscu. NastępnieWyjmujemy z marynaty , lekko odrapiemy i na patelni na gorącym mocno tłuszczu obrumienimy z dwóch stron Uwazając przy tym aby się nie przypaliło bo zepsuje smak.Dalej przekładamy mięso obsmazone do rondla , dodajemy resztę marynaty , wodę, kostkę mięsną i dusimy na wolnym ogniu ok. godziny. Na końcu mąkę wymieszać ze śmietanką i zaciągnąć sos .
podawać z czym kto lubi.Aby efektownie wyglądało danie, należy kroić grubsze porcje.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    bardzo apetyczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    świetny!!
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    Pracochłonne ale efekt wspaniały
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    Świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Kulinarne arcydzieło, super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    ładniutki i pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Apetyczny- aż się prosi, żeby jutro zrobić na obiad.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    koniecznie muszę taki zrobić
  • 4
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    Bardzo ładnie wyglada
  • 4
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pięknie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    bardzo apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo apetyczny i efektowny sposób podania schabu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Muszę przyznać, że bardzo ciekawy sposób przyrządzenia schabu :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    świetnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    fajny
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    o rany ale wymyśliłaś,super pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    natkapietruszki@op.pl

    ciekawy przepis
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    lubię warkoczyki...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ale zdolności,pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !