Sposób przygotowania

Przygotować biszkopt. Bułki namoczyć w 1 szklance mleka. Następnie za pomocą blendera zmiksować je. Do gotującego się mleka (pozostałych 2 szklanek) wsypać cukier, zmiksowane bułki i wiórki kokosowe(100gram). Gotować wszystko około 5 minut. Po tym czasie garnek wyłączyć z ognia i pozostawić do ostygnięcia. Miękką margarynę dodawać powoli do masy, cały czas uvierająć, aby powstała jedna, gładka masa.

Na przygotowany biszkopt dodać dżem, a następnie przygotowaną masę. Na sam koniec przygotować wierzch ciasta: wiórki kokosowe (100 gran)delikatnie usmażyć na patelni i posypać nimi wierzch ciasta.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobry przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Pyszne, puszyste ciacho
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    muszę zrobic to ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !