Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

warzywa z beszamelem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew1
1-2 szt
ziemniak
5 szt
brokuły
0,5 szt
por
1 kawałek
fasola szparagowa
10 dag
kukurydza
0,5 szt
cebula
1 kawałek
pieczarki
10 dag
sos beszamelowy
1 szt
masło do smarowania
1 szczypta
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 szczypta
ser żółty
10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: warzywa z beszamelem

1. marchew, ziemniaki,por,cebulę pieczarki kroimy w talarki (mogą być to wszywka na patelnię z torebki)
2. brokuły dzielimy na różyczki,
3. z fasolki odcinamy ogonki, fasolkę kroimy na pół lub 3 części
4. kukurydzę odsączyć
5. spód naczynia żaroodpornego smarujemy masłem na masło układamy warzywa, polewamy sosem beszamelowym (jak za gęsty dodać troszkę mleka) posypać bułką tartą i serem żółtym pod koniec

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak