Sposób przygotowania

Pieczarki umyć, osączyć pokroić w plastry. Cebulę obrać pokroić w kostkę, połowę cebuli odłożyć do mięsa mielonego. Cebulę udusić na tłuszczu, dodać pieczarki, sól i pieprz, dusić do miękkości. Mięso wymieszać z cebulą, namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Z masy formować placuszki, na środek każdego placka nałożyć farsz pieczarkowy i skleić brzegi kotlecika. Formować podłużne kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !