Sposób przygotowania

1. CIASTO: Utrzyj masło z cukrem pudrem i żółtkami, dodaj mąkę i wymieszaj. Uformuj kulę, a następnie owiń ją w folię w wstaw na godzinę do lodówki.
2. Po tym czasie wyjmij ciasto, rozwałkuj je cienko. Wytnij z ciasta kształt zajęczej głowy. Możesz dla ułatwienia posłużyć się szablonem (narysuj kształt, jaki chcesz otrzymać na tekturze, wytnij nożyczkami i przyłóż do ciasta, nożykiem odrysuj kształt).
3. Przełóż na wysmarowaną masłem i oprószoną bułką tartą formę. Z resztek uformuj ruloniki, którymi obtocz krawędzie zajęczej głowy. Powinny wystawać ponad poziom ciasta. Będą foremką dla masy. Piecz przez 15 min., w temp. 190 stopni.
4. MASA: Puszkę masy wymieszaj z rozpuszczoną czekoladą(w kąpieli wodnej) i 6 łyżkami mleka. Rób to w miseczce ustawionej nad parą, wtedy składniki masy łatwiej się połączą.
5. Upieczone ciasto wystudź, a następnie udekoruj. Zalej cały środek mazurka masą. Zrób dekorację z wiórek i orzechów.
6. Odstaw ciasto w chłodne miejsce, aby masa stężała. Gotowe krój w kostkę i jedz, jak czekoladowo-orzechowe batoniki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Śliczności .. Pyszności ...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    super danie;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !