Sposób przygotowania

Mięso pokroić na plastry, zbić tluczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę smalcu, obrumienić mięso i zeszklić posiekaną cebulę, włożyć do rondla, podlać winem, i dusić pod przykryciem około 30 minut. Z pozostałego smalcu i mąki zrobić zasmażkę, wymieszać z odrobiną zimnej wody, dodać do sosu. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i rozgniecionym czosnkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Czasami używam wina do potraw,smak mają pyszny!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Aromatyczne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !