Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Panga z ryżem i warzywami - parowar

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z pangi
2 sztuki
ryż
2 torebki
sól
do smaku
Sklep Prymat
mieszanka warzywna mrożona
50 g
marchew
3 sztuki
pietruszka
do smaku
czosnek
3 ząbki
koncentrat pomidorowy
3 łyżeczki
cukier
do smaku
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
oliwa
sok z cytryny
do smaku
mąka pszenna
1 łyżeczka
cebula
3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Panga z ryżem i warzywami - parowar

Pangę solimy i wkładamy do parowaru, to samo dotyczy warzyw. Układamy je na drugiej półeczce parowaru, ustawiamy czas i czekamy, aż danie będzie gotowe. Trochę wiecej pracy trzeba włożyć w przygotowanie sosu. Na patelni rozgrzewamy lekko 3 łyżki oliwy. Wrzucamy cebulę pokrojoną w cienkie półplasterki. Smażymy na małym ogniu do zeszklenia. Trzeba uwazać, żeby cebula się nie zrumienila. Marchew i pietruszkę trzemy na grubej tarce, czosnek miażdżymy, wszystko dodajemy do podsmażonej cebuli, mieszamy z koncentratem pomidorowym. Lekko solimy, dusimy do miękkości na najmniejszym ogniu, podlewamy w miarę potrzeby niewielką ilością wody. Dodajemy 1-1,5 łyżeczki cukru, doprawiamy do smaku sokiem cytrynowym, solą i pieprzem. Zagęszczamy 1 łyżeczką mąki rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody. Polewamy rybke i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak