Sposób przygotowania

1. Śmietana mieszamy z połową cukru ,jajkiem i cukrem waniliowym oraz skórka z cytryny ,
2. Najlepiej ścierać na tarce o małych oczkach. Dodajemy przesiana make i proszek do pieczenia.
3. Dokładnie mieszamy .
4. Ciasto smarujemy na posmarowanej blaszce i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200* C przez 12 minut .
5. W rondelku rozpuszczamy margarynę ,wlewamy mleko i pozostały cukier wsypujemy oraz cukier waniliowy.
6. Gotujemy i mieszamy z migdałami .
7. Studzimy .
8. Masę migdałowa smarujemy po podpieczonym placku i wstawiamy jeszcze na 15 minut również w temp 200* C.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ciekawy przepis:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    super
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    super :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Bardzo ciekawy przepis:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    ekstra
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    fajny deserek :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !