Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sałatka bankietowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew
2 sztuki
seler naciowy
10 dag
por (biała część)
2 sztuki
kukurydza w puszce
15 dag
pieczarki marynowane
15 dag
musztarda
1 łyżka
Sklep Prymat
majonez
2 łyżki
jogurt naturalny
4 łyżki
cytryna
1 sztuka
ogórek kiszony
4 sztuki
sól
3 szczypty
Sklep Prymat
cukier
1 łyżeczka
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
ryż
50 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka bankietowa

Marchew, seler i por poszatkować. Dodać kukurydzę, posiekane grzybki, ogórki i szczypiorek. Wsypać ryż, wymieszać. Czosnek obrać, zmiażdżyć. Majonez, musztarda, jogurt wlać do naczynia, dodać czosnek, sok z cytryny, dokładnie wymieszać.
Przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Sosem polać sałatkę, delikatnie wymieszać. Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak