Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

kotlety schabowe z kapustą

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała
1|2 główki
jajko
1 szt.
schab bez kości
1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat
4 łyżki
bulion warzywny
1 litr
boczek
4 plastry
mąka
5 łyżka
margaryna
3 łyżki
mleko
6 łyżki
śmietana
2 łyżki
olej do smażenia
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety schabowe z kapustą

Mięso rozbić tłuczkiem,jajko roztrzepać 2 łyżkami mleka,kotlety obtoczyć w 3 łyżkach mąki,następnie w jajku i bułce tartej,usmażyć.Boczek pokroić na paseczki,usmażyć na chrupiąca.Z kapusty wyciąć głąb poszatkować i ugotować w bulionie,kapustę odcedzić z bulionu,bulion zostawić do zasmażki.Z margaryny i pozostałej mąki zrobić zasmażkę,zalać ją połową szklanki bulionu i resztę mleka.Zagotować doprawić dodać śmietanę i wymieszać z kapustą,podawać razem z kapustą i boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak