Sposób przygotowania

ryż ugotować,bułkę namoczyć w mleku,liście kapusty sparzyć,zciąć zgrubienia,wyrobić mięso z posiekaną cebulą,ryżem,odciśniętą bułką,jajkiem,przyprawami i nakładać na liście ciasno zwijać,na dni garnka ułożyć kilka liści a na nich układać gołąbki,zalać wodą i gotować ok.30min.pod przykryciem,do litra wrzątku dodać kostkę rosołową i koncentrat pomidorowy,z masła i mąki przygotować zasmażkę i dodać ją do wywaru pomidorowego,gotować aż sos zgęstnieje.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    z młodej kapusty to ja lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam gołąbki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne,uwielbiam takie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    bardzo smaczna;]
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    zjadłbym, mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !