Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

racuchy z zsiadłego mleka

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
2 szklanki
zsiadłe mleko
1,5 szklanki
mleko
3 łyżki
jaja
3 szt.
masło
3 łyzki
drożdże
3 dag
sól
szczypta
Sklep Prymat
dżem
8 łyżek
olej
cukier
4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy z zsiadłego mleka

Jajka utrzeć z 3 łyżkami cukru i szcypta soli. Drożdże rozmieszać w ciepłym mleku z 1 łyżką cukru odstawić w ciepłe miejsce aby urosły. makę przesiać dodać do niej utarte jajka, rozczyn drożdzowy oraz zsiadle mleku. Wszytsko wyrobić i znowu odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto zwiększy objętość smażyć na rozgrzanym tłuszczu. podawać z dżemem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 10.07.2011 11:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak