Sposób przygotowania

kakao wymieszać z wodą i zagotować . Oddzielić żółtka od białek; żółtka utrzeć z połową cukru na parze, z białek ubić pianę dodając pod koniec ubijania pozostały cukier. Mąkę ziemniaczana rozmieszać z 4 łyżkami zimnej wody. Do żółtek dodać kakao i mąkę ziemniaczaną- ubijać masę do zgęstnienia. Wszystkie składniki wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, wyłożyć masę. Piec w piekarniku ok. 20 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    lubię sufleciki :P
  • 2
    original
    Opublikowano

    Halusia

    pyszności
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    nigdy nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !