Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki pokroić w talarki. Cebulę posiekać razem ze szczypiorem. Majonez wymieszać z rozgniecionym czosnkiem, posiekaną natką pietruszki i bazylią, przyprawić do smaku. Ziemniaki układać warstwami w salaterce na przemian z cebulą. Każdą warstwę oprószyć solą i pieprzem, skropić winem, zalać majonezem. Sałatkę podawać na przystawkę lub zamiast ziemniaków.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    smacznie ja dodaje jeszcze ogórek kiszony
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię takie sałatki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !