Sposób przygotowania

Mięso mielone wyrobić z solę i pieprzem, dodać jajka, w miarę potrzeby niewielką ilość bułki tartej. Z tak przygotowanej masy mięsnej formować kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto.
Cebulkę posiekać. Grzyby suszone moczyć przez kilka godzin. Następnie ugotować je do miękkości w niewielkiej ilości wody i drobniutko posiekać. Cebulę podsmażyć z grzybami i boczkiem na rozgrzanym tłuszczu, następnie dodać mąkę, przyprawy, musztardę i kostkę bulionową. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy. Sos zagotować, podawać go z kotletami.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Bardzo apetyczne kotleciki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wyglądają apetycznie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    taki obiadowy obiad :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Uwielbiam mielone w każdej postaci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !