Sposób przygotowania

Cukinię pokroić na 2-3 mm plasterki. Plasterki cebuli podzielić na krążki. Podsmażyć chwilę z obu stron by warzywa zmiękły - najlepiej na średniej patelni, by omlet był łatwy do obrócenia i puszysty. Posypać tymiankiem, zmniejszyć ogień. Jajka wymieszać dokładnie z parmezanem, szczyptą soli i pieprzem. Wlać całość na patelnię. Smażyć, aż wierzch nie będzie już wilgotny. Obrócić drewnianymi łopatkami na drugą stronę - delikatnie, aczkolwiek szybko. Po chwili omlet jest gotowy :) Najlepiej smakuje ze świeżym pomidorem, w ciepłej bułce typu ciabatta posmarowanej prawdziwym masłem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Uwielbiam takie dania.
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wspaniale sie prezentuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !