Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Barszcz jesienny

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Barszcze Ukraińskie Bukiet Wa
2
marchewka
1
ziemniak
3
pieczarki
200 g
kiełbasa śląska
1
kwaśna śmietana
2 łyżki
posiekany koperek
1 łyżka
posiekany szczypiorek
1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz jesienny

Marchew, ziemniaki i pieczarki oczyścić. Marchew pokroić w słupki, ziemniaki w kostkę, a pieczarki w cząstki. Wrzucić do 1 litra wrzącej wody i gotować około 15 minut. Zupę rozprowadzić w szklance zimnej wody i wlać do warzyw i pieczarek. Gotować na wolnym ogniu 12 minut. Kiełbasę pokroić w kostkę. Do zupy dodać kiełbasę, śmietanę i zieleninę. Doprawić solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak