Przepis i sposób przygotowania na: Pączki wiedeńskie
do rondla włożyć, margarynę, mąkę, wodę, sól. Na wolnym ogniu doprowadzić do połączenia się składników. Ciasto dobrze łyżką wyrobić, by się nie zrobiły grudki. Ciasto ma być szkliste, takie jak na karpatkę. Po wystygnięciu ciasta, dodać jajka i dobrze wymieszać. Po wyrobieniu ciasta na jednolitą masę, włożyć ciasto do specjalnego woreczka do przybierania tortów. Na papierze pergaminowym, obrysować obwód garnka w którym będą się smażyły pączki. Na to obrysowane kółko, wyciskać w odstępach z worka ciasto. Tłuszcz dobrze rozgrzać, na tłuszcz wkładać papier z wyciśniętym ciastem, aż sam papier odejdzie od ciasta, a pączki zostawić do zrumienienia się na złoty kolor. Papier z tłuszczu wyrzucić. Tak postępować do wykończenia się ciasta. Gotowe pączki wybierać łyżką cedzakową. Lukier
cukier puder, aromat, masło, sok z cytryny i woda gotowana. Z podanych składników, przygotować lukier. Gotowe pączki polać lukrem.