Sposób przygotowania

Przygotować ciasto naleśnikowe: do mąki dodać sól, jajka oraz 5 łyżek mleka. Stopniowo dodawać resztę mleka, zamieszać trzepaczką aż masa będzie gładka. Odstawić na 30 minut.
W międzyczasie dynię ugotować na parze do miękkości.
Przygotować sos imbirowy: do soku pomarańczowego dodać imbir i miód. Gotować aż zgęstnieje. Przelać przez sito. Dynię rozgnieść widelcem na purre razem z białym serem, wymieszać z gotowym sosem imbirowym.
Usmażyć naleśniki. Posmarować nadzieniem i złożyć w trójkąty. Podawać polane resztą sosu imbirowego.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    nie jadłam jeszcze takich ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !