Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naleśniki nadziewane dynią

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biały ser
15 dkg
sok pomarańczowy
250 ml
miód
1 łyżeczka
mąka
10 dkg
jajko
2 sztuk
mleko
1 szklanka
olej roślinny
dynia
1/2 litra
imbir starty
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki nadziewane dynią

Przygotować ciasto naleśnikowe: do mąki dodać sól, jajka oraz 5 łyżek mleka. Stopniowo dodawać resztę mleka, zamieszać trzepaczką aż masa będzie gładka. Odstawić na 30 minut.
W międzyczasie dynię ugotować na parze do miękkości.
Przygotować sos imbirowy: do soku pomarańczowego dodać imbir i miód. Gotować aż zgęstnieje. Przelać przez sito. Dynię rozgnieść widelcem na purre razem z białym serem, wymieszać z gotowym sosem imbirowym.
Usmażyć naleśniki. Posmarować nadzieniem i złożyć w trójkąty. Podawać polane resztą sosu imbirowego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 21.06.2012 23:49
ciekawy pomysł
Iwona51
Iwona51 11.08.2011 09:54
smaczne
Agnik 29.05.2011 11:08
nie jadłam jeszcze takich ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak