Cebulę i pomidory kroimy na kawałeczki,gramstiki opłukać pod bieżącą wodą(zamiast drobiu można użyć baraniny z kością),ziemniaki obrać i pokroić na większe kawałki.Do większego garnka lejemy 2łyżki oleju,sypiemy cebulę,obie torebki przyprawy do curry,2łyżeczki chili(ja dodaje jeszcze po łyżeczce;kminku,soli,bazylii,ziół prowansalskich,10 ziarenek ziela angielskiego i 10 liści laurowych).Podsmażamy lekko.Następnie wrzucamy mięso,pokrojone pomidory i ziemniaki.Mieszamy wszystko i dusimy na małym ogniu( od czasu do czas mieszając aby się nie przypaliło) do miękkości mięsa.(nie podlewamy wodą,gdyż sama powstanie z mięsa i pomidorów).Podajemy z ugotowanym ryżem na sypko(do ryżu dodaję 5łyżek mrożonych jarzyn) i sałatką z pomidorów,ogórka,papryki i sałaty z dodatkiem oliwy z oliwek lub sosu winegret.Spożywamy na gorąco.