Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa soczewicowo-makaronowa

5.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soczewica
2 szkl
cebula
2 szt
oliwa
10 łyżek
Makaron kolanka
2 szkl
bulion
4 szkl
mięta suszona
3 łyżki
ocet winny
8 łyżek
żółty ser
do posypania
sól
do smaku
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa soczewicowo-makaronowa

Na oliwie podsmażyć pokojoną cebulę,dodać soczewicę i wlać bulion,po 15 min dodać makaron, ,przyprawy i wszystko gotować do miękkości ,przed podaniem pokropić octem,doprawić solą i pieprzem i posypać startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 17.01.2011 10:52
muszę sobie taką upichcić :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak