Sposób przygotowania

4 udka z kurczaka umyłam dokładnie i osuszyłam ręcznikami papierowymi. Natarłam lekko pastą mieszaniny: 5 łyżek sosu sojowego, 1 łyżki sosu chili, 1 łyżeczki czosnku, 1 łyżeczki majeranku, 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej i odrobiny chili w proszku. Odłożyłam je, przykryte, na 2 godziny do lodówki żeby przeszły aromatami. Następnie włożyłam je do worka do pieczenia. Dodałam 1 duże jabłko bez skórki starte na tarce jarzynowej i ok. 1/2 szkl. wody. Woreczek zamknęłam i ułożyłam w brytfance. Tę wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. Piekłam ok. 1 godziny. Podałam z ryżem.

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    kupiłam udka robię dziś oby wyszły tak samo
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    z niecierpliwością czekam na opinię :-) mam nadzieję, że będą Wam smakować
  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Wygląda pięknie, a jak smakuje, napiszę po wypróbowaniu!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marzena06

    pycha i piękne zdjęcia
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Smakowite!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 1
    img_20161006_081029_814
    Opublikowano

    Smaczna_B

    myślałam ,że w worku po kartoflach:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    cóż, może nie myśl lepiej ?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !