Sposób przygotowania

CIASTO: do mąki dodajemy, jajko, sól, mocno ciepłą wodę i łyżkę oleju, zagniatamy ciasto. Wałkujemy, wyciskamy kółka.

NADZIENIE: jagody łączymy z cukrem, dokładnie mieszamy.

Na przygotowane krążki ciasta nakładamy nadzienie, brzegi ciasta dokładnie zlepiamy. Wkładamy partiami do wrzącej wody. Od czasu zagotowania gotujemy jeszcze ok 3 min. Wykładamy na talerze i polewamy śmietaną z cukrem. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Musi być dobre!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Pycha
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    normalnie się najadłam jak tak popatrzałam
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    lubię takie pierożki;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Aż ślinka cieknie.... :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pysznie wygladaja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !