Sposób przygotowania

30 dag maki, jajka, wodę oraz sól zagnieść ze sobą. Na stolnice wysypać pozostałe 10dag mąki i rozwałkować ciasto. Na rozwałkowane ciasto położyć Kasię i zawinąć w ciasto. Wałkiem, mocno \"bić\" ciasto. Następnie rozwałkować i zwinąć na 4 części i ponownie \"pobić\" ciasto i rozwałkować. Czynność tą powtórzyć 4 razy. Ciasto zawinąć w ściereczkę i schłodzić w lodówce przez 24godziny. Po tym czasie ciasto rozwałkować i powycinać kwadraty 10x10cm. W co drugim wyciąć za pomocą literatki (szklaneczki) koła. Na całe kwadraty nałożyć kwadrat z dziurką i lekko skleić. Posypać cukrem pudrem i ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia formie. Piec w temp. 160\'C ok 30 min. Upieczone pozostawić do ostygnięcia. W dziurkę nałożyć dżem, a następnie przykryć kawałkiem brzoskwini. Brzoskwinie naciąć bardzo ostrym nożem. Posypać cukrem pudrem. Smacznego !!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    Super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    świetne;D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Lulus20

    Nie podjełam sie jeszcze nigdy robienia ferancuskiego ciasta. . . ale chyba teraz musze spróbowac :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    ale smaczny deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo apetyczne te ciasteczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszne ciasteczka
  • 3
    original
    Opublikowano

    natalia.doradca

    Bardzo smacznie wyglądają :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !