Sposób przygotowania

Ciasto: Do naczynia wsypujemy orzechy,powoli dodajemy ubite białka, bułkę tartą, cukier i żółtka rozmieszane z sokiem z cytryny. Wlewamy do formy i pieczemy.
Masa: mleko zagotować i trzymać na małym ogniu, wsypać cukier i zacząć energicznie mieszać. Powoli dodawać żółtka cały czas mieszając. Na koniec dodać kakao.
Zdjąć z ognia i wystudzić. Jak wystygnie miksując dodać spirytus i masło.
Poncz: Wszystkie wymienione składniki wymieszać.
Upieczony placek przeciąć, nasączyć ponczem, potem położyć masę, następnie przykryć drugą połową placka, nasączyć i na to położyć krem. Boki również obłożyć kremem.
Na końcu można górę ozdobić kawałkami orzechów.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gryczyn

    ładna dekoracja.
  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    cos innego
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzola

    wygląda smakowicie ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pewnie pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !