Sposób przygotowania

Z wydzielonego mleka odlewamy 1/4 szklanki, a pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem kryształem.
W zimnym mleku rozpuszczamy budyń, dokładnie mieszamy i wlewamy na gotujące się mleko.
Gotujemy, aż masa będzie gęsta.
Odstawiamy gotowy budyń do ostudzenia.
Czekoladę siekamy, wsypujemy do rondelka i stawiamy na gaz, ciągle mieszając do całkowitego stopienia się.
Masło - miękkie - ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę i nie przerywając ucierania porcjami dodajemy ostudzony budyń i rozpuszczoną czekoladę.
Całość ucieramy na gładki krem, dodając do niego mielone orzechy.
Kremem smarujemy wafle układając jeden na drugim.
Ostatni wafel pozostawiamy na razie pusty - przyciskamy delikatnie deseczką i wstawiamy do lodówki celem zestalenia.
Gdy wafle i masa będą już zastudzone górny wafel smarujemy cieniutko pozostałym kremem i posypujemy czekoladą w proszku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    świetny
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    dawniej moja mam robiła
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ja nie robię, ale często robi moja Teściowa - bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jem u bratowej dobry
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    chętnie bym zjadł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !